Галерия развлечения

Посещение на природни и културни забележителности

1. Троянски манастир „Успение Богородично“- най-големият Старопланински манастир и третият по големина в България. Намира се на 10 км от гр.Троян. 

2. Национално изложение на народните занаяти- с.Орешак- единствено в страната, където в изложбените зали са показани уникални предмети на народните художествени занаяти, изработени от български майстори от всички етнографски райони на страната ни. Основна цел на Изложението е да представи художествените занаяти и да стимулира тяхото развитие. Намира се на 10 км от гр. Троян  

3. Зелениковски манастир - Известен е с великолепните си изгледи към върховете Амбарица и Купена, също и с това, че е най-трудно достъпният манастир в Стара планина. Изходната точка е на 17 км от гр. Троян, до манастира се стига по пешеходен маршрут, продължителност на прехода 2 – 2,30 часа .

4. Водопад „Видимско пръскало“ спуска се с буйна сила по северната стена на връх Ботев. Изходната точка е на 30 км от гр. Троян, до водопада се стига по изградена екопътека, продължителност на прехода 3 – 4 часа.

5. Крушунски водопади и Деветашката пещера - целодневна разходка по пътеки, позволяващи на туриста да се полюбува на природната красота. Изходната точка е на 60 км от гр.Троян. Крушунските водопади е най-голямата в страната варовикова водна каскада. Тя е осеяна с много прагове, тераси и малки басейнчета. Главният водопад се спуска от височина 20 м.